HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Kolay taşınmanın püf noktaları FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Kolay taşınmanın püf noktaları FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


    3 posters

      Kolay taşınmanın püf noktaları

      Lale
      Lale
      Yetişkin
      Yetişkin


      Kayıt tarihi : 27/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 245
      Burç Sembolü : Kova / 21 Ocak - 19 Şubat
      Yaş : 50
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
      Resim Resim : Kolay taşınmanın püf noktaları Apap17
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Site Puanı Site Puanı : 13
      Rep Puanı Rep Puanı : 7

      Kolay taşınmanın püf noktaları Empty Kolay taşınmanın püf noktaları

      Mesaj tarafından Lale Cuma 20 Şub. 2009, 9:19 pm

      Kolay taşınmanın püf noktaları Esya_tasimak

      Taşınmanın, hayatta yapılabilecek en stresli aktivitelerden biri olduğu şüphesizdir. Ancak, doğru planlama ve hazırlanma ile bir sonraki taşınmanızı daha kolay hale getirebilirsiniz
      Bu liste, taşınma gününe kadar yapmanız gerekenler hakkında size yardımcı olacaktır.
      1-2 Hafta Önce
      • Sahip olduğunuz eşyaları objektif olarak değerlendirin. Hangilerini götürmeli, hangilerini bırakmalı veya atmalısınız? Fazla eşyanın, daha fazla taşınma maliyeti yaratacağını unutmayın. Atacağınız, bırakacağınız ve taşıyacağınız eşyaları ayırmakla işe başlayabilirsiniz.
      • Eğer satış değeri olan eşyalarınız varsa, bu eşyalar için ilan verebilirsiniz.
      • Paketlemeyi siz yaparsanız, uygun biçimde paketlenmeyen eşyalarda oluşabilecek hasarlardan siz sorumlu olursunuz.
      • Paketleme işini kendiniz yapacaksanız, porselen yemek takımı, spesifik mutfak aletleri vb. gibi nadiren kullandığınız eşyalar öncelikli olmak üzere, kolileri hazırlamaya başlayın. Kolileri hazırladıkça üzerine içeriğini ve hangi odaya ait olduğunu yazmayı unutmayın ve kolilerin taşınamayacak kadar ağır olmamasına özen gösterin
      • Yeni eviniz için bir yerleşim planı hazırlamaya başlayın. Önceden yapılan planlama, eşyalar geldiği anda karar verme stresini ortadan kaldırır. Spesifik eşyaları ayrıca planınızda belirtin.
      • Gazete, dergi abonelikleri ve kredi kartı adres değişikliklerinizi yapın.
      • Doğal gaz, elektrik, su, telefon, kablo tv, internet bağlantısı gibi aboneliklerinizi iptal ettirmek için gerekli başvuruları yapın. Yeni abonelikler için taşınmadan bir gün önce kullanıma hazır olacak şekilde başvurun, böylece taşınma günü her şey kullanıma hazır olmuş olur. Beyaz eşya ve mobilya gibi eşyalarınızın demonte edilmesi, taşınmaya hazır hale gelmeleri ve yeni evde tekrar kullanmaya hazır hale gelmeleri için ilgili yetkili servislerden randevu alın.
      • Eğer doktorunuzu, diş hekiminizi ve veterinerinizi değiştirmek zorunda kalacaksanız, her birinden kayıtlarınızın bir kopyalarını rica edin.
      • Taşınırken seyahat etmeniz gerekecekse, gerekli planlamayı/rezervasyonları yaptırın.
      • Gıda alışverişlerinizi, taşınma günü buzdolabınızda en az miktar kalacak şekilde sınırlandırın. Tüm dondurulmuş gıdalarınızı tüketmeye çalışın. Çünkü taşınmaları zor olabilir ve kullanılamaz hale gelebilirler.
      • Yeni evinizin temizlenmesi için gerekli kişilerle temasa geçin. Kendiniz de temizleyecek olsanız, mümkün olduğu kadar taşınma gününe yakın bir tarih seçin. Ev, bu süre zarfına muhtemelen boş olacağı için, temizliğin titizlikle yapılmasına, kuytu yerlerin ve eskiden mobilyaların durduğu yerlerin iyice temizlenmesine dikkat edin.
      • Çocuklarınızın okul nakilleri için gerekli görüşmeleri yapın.
      • Bankada bir kiralık kasanız varsa, yeni taşınacağınız yerdeki bir şubeye transferi için bankanızla görüşün.
      • Eğer eviniz sigortalı ise, sigorta şirketinize uyarıp, poliçenizin yeni evinize transfer edilmesini veya iptal edilmesini sağlayın.
      • Eğer banka hesaplarınızı başka bir şube/bankaya aktaracaksanız, bankanızla bu durumu görüşün.
      • Eğer başka bir şehire taşınıyorsanız ve oraya arabanızla gidecekseniz, aracınızı servise sokmayı unutmayın. Ayrıca, araç içerisinde eşya konulabilecek bölmeleri boşaltmayı da unutmayın.
      • Toksik veya yanıcı maddeleri tüketin yada imha edin. Petrol veya gazla çalışan soba, çim biçme makinesi vb. eşyalarınız varsa, depolarını boşaltın. Depoları dolu şekilde taşınmaları sakıncalıdır ve mümkün değildir.
      • Kullandığınız beyaz eşyalar ve diğer elektronik eşyaların sökülmesi ve yeniden kurulması için yetkili servise ihtiyacınız olacaksa, randevu almayı unutmayın.
      • Küçük yaşta olan çocuğunuz varsa, taşınma günü onunla ilgilenmesi için bir bakıcı ayarlamak isteyebilirsiniz.
      • Eğer başka bir şehire taşınıyorsanız, birkaç günlük ihtiyaçlarınız için bir bavul hazırlayın.
      • Nakliyecilerin kolaylıkla fark edebilmeleri için, son yüklenecek ve ilk açılacak kolilerinizi ayrı bir yere koyun.
      • Mevcut tüm faturalarınızı ödeyin ve abonelikleri, eğer sizin üzerinizeyse, iptal ettirin. Transfer edilebilecek olanlar için yeni adresinizi bildirmeyi unutmayın.
      • Eğer yeni evinize taşımak istiyorsanız, evinize özel yapılmış mobilyaları ve diğer demirbaş eşyaları demonte ettirin.
      Taşınmadan 1-2 Gün Önce
      • Buzdolabı ve derin dondurucunuzu boşaltın ve defrost işlemine başlayın. Her ikisini de dezenfekte edin, temizleyin ve havalanmalarını sağlayın.
      • Evde kasanız varsa, içindekileri boşaltın. Önemli evraklarınızı, mücevher ve değerli eşyalarınızı güvenli bir yere, kiralık banka kasasına aktarın.
      • Kamyon şoförüne yeni evinize nasıl gideceğini belirten bir kroki hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, cep telefonunuzu vermeyi unutmayın. Eğer, şehirlerarası bir taşınıyorsanız, size ulaşamadığı durumlar için alternatif bir kişinin telefonunu verin.
      • Gelen kargo ve mektupları size yönlendirebilmeleri için, apartman/site görevlileri veya yöneticilerine yeni adresinizi bildirin.
      Taşınma Günü
      • Nakliye firması yetkilileri evinize geldiğinde, tüm detayları ve evrakları tekrar gözden geçirin. Eşyaların taşınması sırasında, taşıyıcıları yönlendirin.
      Yeni Eve Ulaşınca
      • Nakliye taşıtları yeni evinize varmadan önce orada olmaya özen gösterin.
      • Eğer yeni evinize nakliyecilerden önce ulaştıysanız, etrafı biraz toparlamaya çalışın. Böylelikle, nakliye elemanları eşyaları hemen yerine yerleştirebilir.
      • Arabanızda bulunan eşyaları, evinize taşıyın.
      • Eşyalarınızı koymak istediğiniz yerleri tekrar değerlendirin.
      • Nakliye firması tarafından montajı ve bağlantısı yapılacak eşyalarınız durumunu kontrol edin. Aksi durumlarda, gerekli hatırlatma ve uyarıları yapın.
      • Bir kişinin eşyalar boşaldıkça eşya listesini kontrol etmesi faydalı olur. Başka bir kişi de, taşıyıcı elemanları eşyaları koymaları gereken yerler için yönlendirebilir. Tüm eşya ve koliler taşındıktan sonra, ilk birkaç gün ihtiyacınız olacak eşyaların bulunduğu kolileri öncelikle açmaya başlayın.
      Lale
      Lale
      Yetişkin
      Yetişkin


      Kayıt tarihi : 27/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 245
      Burç Sembolü : Kova / 21 Ocak - 19 Şubat
      Yaş : 50
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
      Resim Resim : Kolay taşınmanın püf noktaları Apap17
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Site Puanı Site Puanı : 13
      Rep Puanı Rep Puanı : 7

      Kolay taşınmanın püf noktaları Empty Taşınırken strese girmeyin!

      Mesaj tarafından Lale Cuma 20 Şub. 2009, 9:20 pm

      ABD’de yapılan istatistik çalışmalarına göre, taşınmalar en çok Mayıs ayında gerçekleşiyor. Hatta önümüzdeki Mayıs tam 21 milyon Amerikalının evlerini taşıyacakları öngörülüyor. Bazı taşınmalar diğerlerinden daha sorunsuz geçecek. Her ne kadar taşınırken her şeyin çok düzgün geçeceğinin garantisini kimse size veremese de, bazı önlemleri önceden alıp daha sorunsuz bir deneyim yaşamak yine sizin elinizde.

      "Taşınma günü meydana ortaya çıkabilecek problemleri ve riskleri önceden fark edip önlem almak çok önemlidir. İnsanlar yeni evlerine yerleşirken bundan keyif almak isterler. İster o gün köpeği kime bırakacağınızı kararlaştırmak olsun, ister kablo TV’yi zamanında bağlatmak; ufak ayrıntıları erkenden planlamak tüm ailenin stressiz bir taşınma günü geçirmesine yardımcı olur.

      1) Elektrik, doğalgaz, kablo TV bağlantısı

      Eski evinizden ayrılmadan önce bu gibi servisleri çağırıp bağlantıları kesmelerini sakın ertelemeyin. Son güne kadar TV seyretmek zorunda değilsiniz ya da internet bağlantınız bir hafta öncesinden kapansa da bir sorun olmaz. Bu gibi şeyleri son güne bırakmak stresinizi arttırır. Kablo TV ve İnternet bağlantılarınız için firmaların web sitelerinden de başvuru yapabilirsiniz. Gelecek olan görevliye taşındığınızı ve tam olarak hangi saatlerde servis istediğinizi kibarca belirtin.

      2) Sigorta şirketinizi taşınma konusunda bilgilendirin

      Ev sigortanız varsa sigorta şirketinizi arayın taşınmanız hakkında bilgi verin. Bazı sigortalar taşınırken meydana gelecek hasarları da karşılarlar. Sizinki karşılamıyorsa az bir farkla bunu sağlayabilir ve içiniz daha rahat taşınabilirsiniz.

      3) Ufak bir seyahat çantası hazırlayın

      Bu ufak çanta diğer bavullar ve kutuların aksine kolay ulaşılabilir bir şey olsun. Taşındığınız andan itibaren ihtiyacınız olabilecek ufak tefek şeyleri bu çantaya yerleştirin. Aksi takdirde kutuların kenarlarından azıcık açıp bir takım şeyler aramaya kalkarsanız çok yorulursunuz. Bu çanta sanki hafta sonu bir yere gidiyormuşsunuz gibi hazırlanabilir; pijama, terlik, diş fırçası ve macunu, aspirin, yedek çamaşır, süveter vb.

      4) Her resmin ve tablonun taşındığınız hafta yerlerine asılmasını sakın beklemeyin!

      Sanki tablolar yerine oturunca tüm ev bitmiş gibi geliyor olabilir ama onca yerleştirme ve onca temizliğin arasında sakın duvar dekorasyonunu bir an önce bitmesini beklemeyin. Aynı zamanda taşındığınız gün her şeyi yerleştirmeye ve her kutuyu açmaya da kalkmayın. Onun yerine bir tek televizyonunuzu kurun, karşısına bir koltuk çekin ve biraz dinlenip televizyonda en sevdiğiniz diziyi seyredin. Ev bir yere kaçmıyor. Ertesi sabah taşınma yorgunluğunu üzerinizden atıp bir bardak kahvenizi de içtikten sonra kutuları açmaya evinizi zevkle yerleştirmeye başlayabilirsiniz.

      5) Her şeyi tek başınıza yapmaya kalkmayın

      Büyük bir eve taşınıyorsanız hiç düşünmeden profesyonel bir taşınma şirketi ile anlaşın. Eğe böyle bir şansınız yoksa size yardım edebilecek tüm arkadaşlarınızı arayıp utanıp sıkılmadan yardım isteyin. Her biri 2 saat yardım etse işiniz inanılmaz kolaylaşır. Dediğimiz gibi taşınmadan önce her adımı planlarsanız taşınmak sizin için çocuk oyuncağı olacaktır.
      Lale
      Lale
      Yetişkin
      Yetişkin


      Kayıt tarihi : 27/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 245
      Burç Sembolü : Kova / 21 Ocak - 19 Şubat
      Yaş : 50
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
      Resim Resim : Kolay taşınmanın püf noktaları Apap17
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Site Puanı Site Puanı : 13
      Rep Puanı Rep Puanı : 7

      Kolay taşınmanın püf noktaları Empty Ev taşırken dikkat etmeniz gerekenler

      Mesaj tarafından Lale Cuma 20 Şub. 2009, 9:24 pm

      ‘Kirası çok, muhiti iyi değil, artık dar geliyor’ gibi gerekçelerle evi taşımaya karar vermeden önce neyi nasıl yapacağınızı planlamalısınız. Bu sizin ve eşyalarınızın daha az zarar görmesi için de elzemdir.

      Sonunda oturacağınız evi buldunuz ve taşınmaya karar verdiniz. Ancak yeni eve taşınana kadar yapılacak işler o kadar çok ki, bunlar belli bir disiplin ve düzen içinde yapılmadığı takdirde ferahlık yerine sinir bozukluğundan bel ağrılarına kadar birçok hastalığa yakalanmanız muhtemel. Bu nedenle birtakım pratik önerileri bilmek ve bu basit gözüken işleri sistemli bir şekilde yapmak, ev taşımayı çile haline getirmekten çıkartacaktır.

      Temizlik: Yeni evinize taşınmadan önce mutlaka ön temizlik yapmalısınız. Çünkü eve eşyaları koyduktan sonra temizlik yapmanız zorlaşacak. Temizlik yapacak kişilerin acele etmemeleri gerektiğini belirtiyor uzmanlar. Çünkü bu sırada bel rahatsızlığı ve üşütmeden kaynaklanan hastalıklar kapınızı çalabilir. Evin boya ve badana işleriyle korniş, kombi, elektrik gibi tesisat işleri de taşınmadan yapılmalıdır.

      Malzemeler: Evinizi taşımadan önce size gerekli olan birtakım malzemeleri hazırlamanız önem taşır. Yeterince koli, paket ipliği, koli bandı, makas, kalem, tornavida, kontrol kalemi (elektrik tesisatı için), gazete veya ambalaj kâğıtları önceden hazırlanmalıdır. Bu size hem çok vakit kazandıracak hem de eşyalarınızın yıpranmasını önleyecektir.

      Paketleme: Evdeki giysi, kitap, mutfak ve süs eşyalarını güzel bir şekilde paketlemelisiniz; çünkü düzenli bir şekilde eşyaları kolilere yerleştirmek, hem eşyalarınızı tozdan ve sert darbelerden koruyacak hem de üzerine içinde ne olduğunu yazmanız sayesinde yeni eve yerleşmede size büyük kolaylık sağlayacaktır. Kırılacak eşyaları gazete kâğıtlarına sararak yerleştiriniz. Daha sonra koli bandı ile taşırken açılmayacak şekilde iyice yapıştırınız. Kolinin üzerine içinde ne olduğunu yazınız. Bu eşyaları yeni eve taşırken kolileri hangi odaya bırakacağınız konusunda size fikir verecek ve ev içinde yeniden taşınmanızı önleyecektir.

      Mobilya ve beyaz eşyalar: Ev taşımanın en zor tarafı mobilyaları söküp taşımak ve yeniden kurmaktır. Bunun için tecrübeli bir arkadaşınızın yardımına ihtiyacınız olabilir. Çıkardığınız vidaları kaybetmemek için bir poşete koyarsanız iyi edersiniz. Ayrıca gardırobunuza ait parçaların nereye ait olduğunu unutmamak için kurşun kalemle mobilyanın üzerine yazmakta fayda var.

      Fazlalıklar: Bir gün lazım olur düşüncesiyle bir köşede biriktirdiğiniz broşür, süs eşyası, giysi, kutu gibi fazlalıkları taşınırken mutlaka atın. (Çünkü yeni evde ne de olsa yine biriktireceksiniz.) Eşinizle zaman zaman aranızda tartışma konusu olan birikmiş malzemeleri zor da olsa bırakın ve size yük olmaktan başka hiçbir işe yaramayan fazlalıklardan kurtulup hafifleyin.

      Sağlık: Taşınırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeyin sağlığınız olduğunu aklınızdan asla çıkarmamalısınız. Ağır kaldırarak veya ters bir hareket yaparak belinizi riske atmamanız konusunda uzmanların ciddi uyarıları var. Terlemek, cereyanda kalmak, üşütmek gibi hastalığa sebep olacak unsurlardan uzak durunuz. O karışıklık içinde sağlık malzemelerini bulmanız zor olacağı için yara bandı, pamuk, kolonya türü malzemeleri önceden yanınıza almanızda fayda var.

      Yardım: Ev taşıma konusunda tecrübeli olan arkadaşlarınızdan yardım isteyiniz. O gerginlik içerisinde meydana gelebilecek kazalardan dolayı anlayışlı olmaya, eşinize ve çocuklarınıza kızmamaya her zamandan daha çok özen göstermelisiniz. Çünkü orada zaten aynı işin yükünü paylaşmak için bulunmaktasınız. Yeni bir hayata mutlu başlamak için birbirinizi daha ilk günden kırmamalısınız. Çocuklarınıza taşıyabileceklerinden fazlasını taşıttırmamalısınız.

      Nakliyat firmaları: Hiçbir firma, ev taşıma işlemini siz hiç elinizi sürmeden yapamayacağı için, bir takım ön hazırlıkları yapmanız gerekecektir. Eğer temizlik konusunda titizseniz giysilerinizi, yatağınızı, battaniye ve yorganlarınızı bir çarşafla bağlarsanız içiniz rahat eder. Eşyalarınızı taşıyan firma yetkililerinin sağlam ve düzenli taşımaları için onları nazikçe yönlendirebilirsiniz.

      Eski ev: Eski evinizi terk ederken temiz bırakmaya özen göstermelisiniz. Böylece yerinize taşınan insanların sizin hakkınızdaki olumsuz yargılarını da önlemiş olursunuz. Ayrıca elektrik, su, doğalgaz ve telefona gelen bütün borçlarınızı ödeyerek ilgili yerlerden makbuz almanız ve bunu yeni ev sahibine ibraz etmeniz sonradan aranızda çıkabilecek ihtilafları önleyecektir.
      Lale
      Lale
      Yetişkin
      Yetişkin


      Kayıt tarihi : 27/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 245
      Burç Sembolü : Kova / 21 Ocak - 19 Şubat
      Yaş : 50
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
      Resim Resim : Kolay taşınmanın püf noktaları Apap17
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Site Puanı Site Puanı : 13
      Rep Puanı Rep Puanı : 7

      Kolay taşınmanın püf noktaları Empty Kutulama ipuçları

      Mesaj tarafından Lale Cuma 20 Şub. 2009, 9:26 pm

      Taşınma günü yaklaşıyor ve siz bir tane daha kutu yapamayacağınızı mı hissediyorsunuz? Yeteri kadar kutunuz var mı? Ya o aile yadigârı biblolar nereye konacak? İleriyi düşünün ve taşınma gününüzü bir kâbusa çevirmeyin

      Başlamadan önce

      Her şeyinizi taşınmadan bir gün öncesine kadar açıkta bırakmak zorunda değilsiniz. Yanınıza almak zorunda olmadıklarınız, çok dikkatlice paketlenmesi gerekenleri ve kırılma olasılığı yüksek objeleri ayırın.

      • Kutulanacak eşyaların önceliklerini gösteren bir liste yapın

      • Gereksiz ve bir daha kullanmayacağınız her şeyi ayıklamak için zaman yaratın. Yardım dernekleri için eski kıyafetler ve ayakkabılarla dolu bir kutu hazırlayabilir, eşyalarınızı ikinci el kıyafet satan internet sayfalarında açık arttırmaya çıkarabilirsiniz.

      • Yaklaşık kaç tane kutu yapacağınızı önceden hesaplamaya çalışın. Değişik boyutlarda kutular alın. Kuvvetli ve kaliteli bir koli bandı kullanın. Kırılabilecek eşyalar için balonlu köpük alın. Taşınmadan birkaç gün önce evdeki gazeteleri atmak yerine biriktirmeye başlayın.

      • Büyük kutuları sonuna kadar doldurmayın. Aksi halde taşınmayacak kadar ağır olurlar.

      • Özellikle ağır eşyalar için kalın ve kaliteli kutular bulun. Sert kartondan yapılanları tercih edebilirsiniz. Genellikle bu gibi kutuları süpermarketlerde bulabilirsiniz. Yetkili birine taşınacağınız söylerseniz size kullanılmış eski kutularını verebilirler.

      • Sigortanızın taşınma sırasında kırılabilecek ve zarar görebilecek eşyaları da kapsadığına emin olun.

      • Kimyasal olarak solunması zararlı eşyaları (boyalar, asetonlar, çamaşır suları vb.) ayrı bir kutuya koyun ve bu kutuyu diğer eşyalarınızdan ayrı tutun.

      İleriyi Düşünün

      Çok az eşyaya sahip değilseniz, taşındığınız gün tüm kutuları açmanız ve tam olarak yerleşmeniz mümkün değildir. Bu yüzden ilk gece açmanız gereken önemli eşyaların olduğu kutuyu ayrıca hazırlayın.

      • “Acil gerekenler” adında ayrı bir kutu hazırlayın ve bu kutuya evinizde kalacağınız ilk gece ihtiyacınız olan kahve, çay, atıştırmalık, birkaç su ve kahve bardağı, su ısıtıcısı, bir iki tabak ve çatal bıçak koyun.

      • Ailedeki herkes için ilk gece ihtiyaçları olacak diş fırçası, sabun, pijama, çorap ve temiz iç çamaşırı kutusu hazırlayın. Böylelikle tüm eşyalarınızı açmak zorunda kalmazsınız.

      • Fener, ilk yardım kutusu, ağrı kesiciler, kalem, kâğıt gibi ihtiyacınız olabilecek diğer şeyler için de elinizin altında bulunması gereken bir kutu hazırlayın.

      • Eğer mümkünse, tüm çamaşırlarınızı yıkayıp ütüleyip öyle kutulayın. Yeni bir eve taşınmak zaten başlı başına bir iş… Bunda bir de kirli çamaşırlar eklenirse işiniz daha da zorlaşır.

      Pratik toplanma

      Sahip olduğunuz eşyaları nasıl kutulayacağınız hakkında oturup bir parça düşünün. Kitap toplamak kolaydır, değerli eşyalar iyice sarılıp paketlenmek ister ve bu da zaman alır. Bazı mobilyalarınızın sökülüp tekrar kurulması gerekebilir.

      • İşe erken başlayın. Kutulama ve toplanma tahmin edilenden daha uzun sürer. Tavan arasındaki eski fotoğrafları paketlemeden önce elinize aldığınızda onlara uzun uzun bakma ihtiyacı duyabilirsiniz. Salonda gözünüze küçük görünen bir büfenin kapıdan çıkması için sökülmesi gerektiğini son anda fark edebilirsiniz.

      • Eğer çok katlı bir evde yaşıyorsanız işe en üst kattan başlayın.

      • Ağır eşyaları her zaman küçük kutulara koyun. Bu şekilde taşınmasını daha kolay bir hale getirmiş olursunuz. Her ne olursa olsun bu kutuların ağırlıklarını az tutmakta fayda vardır. Kim taşıyor olursa olsun bel ve sırt sakatlanmaları çoğu zaman taşınma esnasında olur.

      • Odaları tek tek kutulayın ve bir tanesi bitince diğerine geçin. Her bir kutunun üzerine hangi odaya ait eşyaların olduğunu yazmayı unutmayın.

      • Her odanın eşyalarını koyduğunuz kutuları yan yana kamyonete yerleştirin. Bu yerleşirken size zaman kazandıracaktır.

      • Çok bilinen bir şey gibi gelebilir ama ağır eşyaları kutuların altına denk gelmesine dikkat edin.

      • Kırılabilecek olan malzemeleri tek tek köpük ile kaplayarak arlarına gazete kâğıtlarından raflar yaparak yerleştirin. Yastık ve yorganlarınızı kutularken lekelenmemeleri için kutuların altına temiz bezler ya da kâğıt mendiller koyabilirisiniz.

      • Doğum sertifikaları, evlilik cüzdanı, kira kontratları gibi önemli dokümanları birlikte kutulayıp güvenli bir yere koyun.
      Lale
      Lale
      Yetişkin
      Yetişkin


      Kayıt tarihi : 27/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 245
      Burç Sembolü : Kova / 21 Ocak - 19 Şubat
      Yaş : 50
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
      Resim Resim : Kolay taşınmanın püf noktaları Apap17
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Site Puanı Site Puanı : 13
      Rep Puanı Rep Puanı : 7

      Kolay taşınmanın püf noktaları Empty Kutularınızı planlı bir şekilde açın

      Mesaj tarafından Lale Cuma 20 Şub. 2009, 9:28 pm

      Taşınmanın üçte ikisini bitirdiniz mi? Kalan en son kısım kutularınızı açarak yeni evinize yerleşmek mi? Bu belki de en uzun sürecek olan kısım ama inanın en eğlencelisi. İşte size eşyalarınız için doğru yerleri bulma ipuçları...

      Kutularla dolu bir denizde yüzdüğünüzü fark ettiğinizde kafayı yememek için birkaç metot vardır. Aşağıdaki önerileri yerleşme işleminizi kolaylaştırmak için verdik. Ve asla unutmayın; her şeyi hemen açıp yerleştirmek zorunda değilsiniz!

      1. Her bir odayı tek tek yerleştirin

      Mutfak: Mutlaka işe mutfaktan başlayın ki yorgunluktan pilinizin bittiği anda o enerjiyi geri koyacak bir mekânınız olsun. İlk günlerde işinize yaramayacak bir takım mutfak malzemelerini bir kenarda kutu ile tutabilirsiniz. Mutfak çekmece ve dolaplarınızı yeniden organize etmek için işte size şahane bir fırsat!

      Banyo: Bu kısım mutfaktan sonra ikinci acil yerleşmesi gereken yerdir. Temizlik gereçlerinizi çıkartın ve sifonun, lavabonun düzgün çalıştığından emin olun. Kesinlikle ilk günden takmanız gerekenler duş perdeniz ve tuvalet kâğıtlığınızdır.

      Yatak odaları: Eğer ilk gece için yetişmeyecekse hiç boşuna terlemeyin. Onun yerine ailece bir motelde kalın. Ya da anneanne ve babaanneler ne güne duruyor? Mobilyalarınızın ağır ve en büyük parçaları yerlerine yerleştirdikten sonra (Oda Tasarımı bölümüne bir göz atın) geri kalan ıvır zıvırları yerleştirmek kolay olacaktır. Bırakın dekorasyona odanın sahibi karar versin.

      Oturma Odası: Bu odayı yerleştirmek evdeki herkesin son derece yararına olacağı için hep birlikte yapılmalıdır. En fazla eşya ve elektronik alet bu odada yer alır ve taşınmak bu sinir bozucu kabloları düzenlemek açısından da faydalıdır. Televizyon, DVD, müzik seti gibi aletleri koyacağınız tarafta yeterince fiş olmasına dikkat edin.

      Garaj: Eğer bahçeli bir eve taşınıyorsanız garajın muntazam ve organize bir alan olması en önemli göreviniz olmalıdır. Garaja monte etmeniz gereken raflar, dolaplar ve bahçe edevatları olabilir. O yüzden ilk günlerden acele etmeyin, bunlar vakit alır.

      Yerleşmeniz İçin Birkaç İpucu Daha: Eğer bilgisayar veya stereo bağlayacaksanız eski sigortalarınızı yenileyip yeni sigorta taktırmayı unutmayın. Fazla elektrik yüklemesi eski moda kalmış sigortalarınıza zarar vererek sizi de tehlikeye sokabilir. Ayrıca boşalttığınız kutuları düzgünce katlayıp saklamayı, eğer ihtiyacınız yoksa geri dönüşüm kutularına atmayı unutmayın.

      2. Not alın

      Envanter tutun ki hiçbir şeyinizin kaybolmadığına emin olun. Eğer kırılmış ya da zarar görmüş eşyalarınız varsa bunları kanıt olarak saklamayı unutmayın. Eğer sigortanız varsa bu eşyaların neler olduğunu tek tek yazmanız gerekir ve genelde sigorta şirketinden hasar için tazminat talep ederken bunları kanıtlamak için az bir vaktiniz vardır. Tamir edilmesi veya kurulması gereken mobilyalar, musluklar ve bunun gibi işler varsa mutlaka bir listesini çıkartın. İhtiyacınız olan her şeyi aldığınıza emin olmak için alışveriş listesi çıkartın.

      3. İç Mimar rolü üstlenin

      Oturma odanızda ve yatak odanızda mobilyaların yerini değiştirmeye karar verirseniz yapmanız gerek ilk şey, odanın bir krokisini çizmek ve eşyaları ölçülerine göre bu krokiye yerleştirmektir. Böylece bir tarafa sığmayacak bir başucu dolabını önceden fark edip o kadar ağırlığı geri taşımak zorunda kalmazsınız.

      Mobilyaları odayı ferah ve açık gösterecek bir şekilde yerleştirmek evinize yerleşmenizin en önemli adımıdır. Yeni taşındığınız eviniz birkaç ay istediğiniz gibi gözükmeyebilir. Unutmayın bir evin eve benzemesi için içinde bir müddet yaşanması gerekir. Önerilerimize uyarak bu süreyi kısaltabilirsiniz.

      4. Stil katın

      • Odaları değişik renklere boyamayı deneyin.
      • Kendi kendine yapışabilen kullanışlı duvar kâğıtları alıp odalarınıza renk katın.
      • Eski dolaplarınıza cila sürüp ya da yeni kulplar alıp onları daha yeni bir görünüşe kavuşturun.
      • Resimleri duvara asarken bu sefer bir metre yardımıyla düzgün asmayı deneyin!
      • Boş köşeleri doldurmak için saksı çiçekleri alıp odalarınızı renklendirebilirsiniz.
      pamukşeker20
      pamukşeker20
      Yasaklı
      Yasaklı


      Kayıt tarihi : 08/03/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 540
      Burç Sembolü : Balık / 20 Şubat -  20 Mart
      Yaş : 50
      Mesleği : oğlum
      Medeni Durumu : Bekar
      Çocuk Sayısı : 1
      Eğitim Durumu : üniversite
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Denizli
      Resim Resim : Kolay taşınmanın püf noktaları Girlmmel3ks
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler : KEŞKE BUGÜN BİLDİĞİMİ DÜN BİLSEYDİM!!!
      Site Puanı Site Puanı : 49
      Rep Puanı Rep Puanı : 30

      Kolay taşınmanın püf noktaları Empty Geri: Kolay taşınmanın püf noktaları

      Mesaj tarafından pamukşeker20 C.tesi 21 Şub. 2009, 1:33 pm

      ütü yapmak bir ,taşınmak iki nefret ediyorum sigara molasi ne yaparsanız yapın stres stres.. :kadinca4: en kolay hayat fazla eşya sahibi olmamak galiba sigara molasi
      Herkonu Forum Sitesi
      Herkonu Forum Sitesi
      Admin
      Admin


      Kayıt tarihi : 26/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 1543
      Burç Sembolü : Burcunuzun Sembolü Lütfen
      Medeni Durumu : Evli
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler : Söylemediğin sözün hakimi,
      söylediğin sözün mahkumusun.
      ________________________

      Alim konuşuyorsa ; Bilirim susmasını ,
      Zalim konuşuyorsa ; Bilirim susmamasını !
      Cahil konuşuyorsa ; Bilirim susturmasını ,
      Bilmediğim konuda ; Bilirim konuşmamasını..
      _______________________

      Körden DeğiL!! Nankörden,
      YüzSüzden DeğiL!! 2 YüzLüden,
      Tipi Bozuk OLandan DeğiL!! Sütü Bozuk OLandan Kork...
      _______________________

      Ne kimseyi bir Hırs UğRuna Satarım..
      Ne de Kimseye yaLakaLık Yaparım..
      Ben Sadece,
      Bendeki doğruLarı Yaşarım..!.
      Site Puanı Site Puanı : 1337
      Rep Puanı Rep Puanı : 32

      Kolay taşınmanın püf noktaları Empty Geri: Kolay taşınmanın püf noktaları

      Mesaj tarafından Herkonu Forum Sitesi C.tesi 21 Şub. 2009, 2:38 pm

      Lale sağol, bugünlerde gerçekten ihtiyacım olacak bilgiler. gözlük

      Pamuk haklısın valla, fazla eşya ekstradan fazla iş insana..

      Önümüzdeki 3 ay beni çok iş bekliyor çok arkadaşlar...Offf gozyasi

        Forum Saati Cuma 19 Nis. 2024, 9:29 am