HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Mutfakta daha çok yer açmak için 30 yol FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Mutfakta daha çok yer açmak için 30 yol FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


      Mutfakta daha çok yer açmak için 30 yol

      Lale
      Lale
      Yetişkin
      Yetişkin


      Kayıt tarihi : 27/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 245
      Burç Sembolü : Kova / 21 Ocak - 19 Şubat
      Yaş : 50
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
      Resim Resim : Mutfakta daha çok yer açmak için 30 yol Apap17
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Site Puanı Site Puanı : 13
      Rep Puanı Rep Puanı : 7

      Mutfakta daha çok yer açmak için 30 yol Empty Mutfakta daha çok yer açmak için 30 yol

      Mesaj tarafından Lale Cuma 20 Şub. 2009, 9:50 pm

      Küçük bir mutfağınız mı var? Bütün herşey karmaşa halinde mi? Sığamıyor musunuz? Mutfaktaki erzak karmaşasına son vermek ve daha fazla yer açmak için birkaç etkili ipucu

      Çok fazla şeyiniz var ama kısıtlı bir yere mi sahipsiniz? Her an elinizin altında olması gereken tencereler, tavalar ve yiyecekler, bir takım seyahatlerinizden ya da kitapçılardan topladığınız yemek kitapları koleksiyonu, her gün sayısı daha çok artan fatura ve fişler, nedense mutfakta durması gereken bir takım kırtasiyeler var... Şanslısınız, bu gibi ıvır zıvırı düzenli saklamanız ve her an elinizin altında tutmak için birkaç çözüm yolu var. Dolaplar, kolay monte edilebilir saklama ürünleri ve mutfağınızı hizaya sokacak çözüm önerileri için aşağıdaki tavsiyeleri mutlaka okumanız gerek:

      1. Kileri daha yakınınıza getirin. Dışarıya doğru çekilen raylı dolaptan oluşan kiler sistemleri çok popüler. Bu dolapların rafları ince tellerle çevirili ve bu teller hem her rafta hangi baharat ve yiyeceklerin olduğunu görmenizi sağlıyor hem de bunların kenarlardan aşağı düşmesini engelliyor. En tepeden aşağıya doğru istediğiniz büyüklükte yaptırabileceğiniz bu sistemin en kolay yanı elleriniz doluyken bile ayağınızın ucuyla itilerek oldukça kolay kapanabilmesi.

      2. Dolapları yukarıya monte ettirin. Eğer yeni dolaplar yaptırmayı düşünüyorsanız tavana kadar yaptırın. Her ne kadar bu dolaplar erişmeniz açısından zor olsa da çok nadir kullandığınız birçok büyük parçayı saklamak için mükemmeldir.

      3. Pratik düşünün. Daha aşağıda kalan ve omzunuzla beliniz arasında kalan dolaplara kırk yılda bir kullandığınız şık yemek takımlarını koymayın.

      4. Kuru gıdaları hava ve su geçirmeyen ağzı sıkı kapanan kutulara yerleştirin. Genelde aldığınız ürünü kendi ambalajından çıkartıp bu kutulara koymaya dikkat edin. Bu şekilde ürün çok daha uzun ömürlü olacaktır.

      5. Duvara mutfak el gereçlerini asabileceğiniz tel raflar yaptırın. Duvarın boş olduğu bir alanı asılabilecek mutfak aletleri için ayırın. Buralara minik askılıklar yapıştırıp yerden kazanın. Daha fazla şey saklamak için (baharatlar ve yemek kitapları için) minik kutular ve kitap askıları taktırın.

      6. Baharat kutularının üzerine mutlaka isimlerini yazın ve görebileceğiniz şekilde yerleştirin. Baharatları koyabileceğiniz en iyi yer ocağın üzerindeki dolaptır. Yalnız ısıdan etkilenmeyecekleri bir yer olmasına dikkat edin.

      7. Derin ve en görünmez dolap içlerini belirleyin. Buraları yerleştirirken eşyaların birbirini saklamasına izin vermeyin.

      8. Çekmecelerinizi bölün. Çekmece içleri için ayrıca satılan ayraçları kullanın. Bu sayede düz ve kalın mutfak gereçlerini birbirinden ayırabilirsiniz. Size en uzak olan çekmeceye en az kullandığınız (pasta ve kurabiye kalıpları) gereçleri yerleştirin.

      9. Çekmecelerin en sonuna kadar açılabilen bir mekanizmayla imal edilmesini sağlayın. Bu gibi en sonuna kadar açılan çekmecelerden ıvır zıvır çıkarmak, iki elle açılan dolap kapaklarını kullanmaktan daha kolaydır.

      10. Bu gibi ekstra parçaları dolap içlerine monte edebilir ve yeni saklama alanları yaratabilirsiniz. Bu gibi ek parçalar pişirme kâğıtları, yemek kitapları ve peçeteler için mükemmeldir.

      11. Yemek takımının parçalarını muntazam yerleştirmek için rafların yüksekliğini kendinize göre ayarlayın. Daha geniş tabaklar için bir rafın tamamını ayırırken küçük olanlar için aynı alana ihtiyacınız olmayacaktır. Rafların arasına diklemesine ayraçlar taktırabilirsiniz.

      12. Raflar arasındaki boş alanları iyi değerlendirin. Rafların arasından sarkan bu minik sepetler boş kalmaya mahkûm tabak aralarındaki alanları kullanmanızı sağlar.

      13. Kesme tahtaları, tepsiler ve tabak altlıkları için diklemesine ince raflar yaptırabilirsiniz. Rafların üstünde kalan yerleri kullanmak için resimde görünen fincan askılarından taktırabilirsiniz.

      14. Bir arada güzel gözükmeyecek eşyaları üst üste koymamaya dikkat edin. Mesela tutma sapı olan fincanları üst üste koyduğunuzda asla düz ve muntazam durmazlar.

      15. Bazı güzel parçaları açıkta da tutabilirsiniz. Eğer mutfağınızda bir ada varsa, bu adanın üstü şık kadehleri ya da pişirme gereçlerini sarkıtmak için mükemmel bir alandır.

      16. Kesme tahtaları ve tepsileri her zaman dikine koyun. Lavabonun ya da ocağın kenarındaki dar alanlar bile bu malzemeler için ideal yerlerdir.

      17. Kullanılmayan alanlara görev verin. H,ç kullanmadığınız o en alt çekmece biriktirdiğiniz gazete kupürleri ve kuponlar için idealdir.

      18. Ocağın altındaki ince çekmeceyi tepsileriniz ve ince tavalarınız için kullanabilirsiniz.

      19. Lavabonun altındaki dolaptan geçen boruları saklayın. O alanı çirkin görünüyor diye ziyan etmeyin. En azından mutfak temizleme gereçleri için şahane bir alan yaratırlar. Bu gibi yerler nemli olacağından yiyecek içecek saklamamaya özen gösterin.

      20. Mutfak dolabının sonuna nişler ve raflar taktırın. Adalı bir mutfaksa bu adanın etrafı da bu gibi raflar için biçilmiş kaftandır. Hem yemek kitaplarını sergilediğiniz minik bir kitaplık da yapabilirsiniz.

      21. Açık ve kapalı dolapları ilgi alanınıza göre düzenleyin. Şarap seviyorsanız şarap kadehlerini ve karafları açık alana yerleştirebilirsiniz.

      22. Bulaşık bezlerini lavabonun içine erleştirdiğiniz minik bir kutuya koyun.

      23. Geri dönüşüme önem veriyorsanız çöp kovanızı bir değil dört tane olarak tasarlayıp kağıt, plastik, cam ve yiyecek atıklarını ayrı ayrı çöplere atarak çevreye katkıda bulunabilirsiniz. Dolapta yeterince yer yoksa mutfağınızın bir köşesini de kullanabilirsiniz.

      24. Mutfak televizyonunu tezgâha koymak yerine yükseğe bir yere asarsanız oldukça bol alan kazanmış olursunuz.

      25. Eşyaları boyutlarına göre organize edin. Alice Hummelstown adındaki bir organizasyon danışmanı “bir mekanı en etkili şekilde kullanmanın tek yolu budur” diyor. “Özellikle rafları malzemelerin kaplayacağı alana göre düzenleyerek inanılmaz geniş alanlar kazanabilirsiniz.”

      26. Her gün kullanmadığınız bir takım mutfak gereçlerini eğer mutfağınızda yer kalmadıysa başka odalara ad koyabilirsiniz. Oturma odanızda bulunan ve raflarını asla kullanmadığınız televizyon altlığı da bu iş için gayet güzel kullanılabilir.

      27. Mutfağa ev ahalisinin haberleşebileceği bir tahta asın. Bu sayede herkes birbirine iletmek isteğini notları buraya yazabilir ve karışıklık ve kâğıt pisliği olmaz.

      28. Saklama dolabı yaparken biraz yaratıcı olun. Mutfak dolaplarının içine de kadehleri asabileeğiniz askılar yerleştirebilir ve onları daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

      29. Eşyaları görevlerine göre ayırın. Mesela içecek hazırlama alanı yaparak bardakları, içki karıştırıcıları, kadehleri ve karafları aynı dolapta saklarsanız işiniz daha kolay olur.

      30. Mutfağın kapısının kenarına büyükçe bir sepet yada kutu koyun. Bu sepete mutfağa ait olmayan ve sizin ve çocuklarınız tarafından gün içinde getirilmiş her türlü eşya, oyuncak, kıyafet ve ıvır zıvırı koyup, akşam olduğunda onları ait oldukları odalara dağıtabilirisiniz.

        Similar topics

        -

        Forum Saati Perş. 28 Mart 2024, 9:28 pm