HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü?

    reco_54
    reco_54
    Ödüllü Üye
    Ödüllü Üye


    Kayıt tarihi : 12/03/08
    Erkek
    Mesaj Sayısı : 1666
    Burç Sembolü : Terazi / 24 Eylül - 23 Ekim
    Yaş : 53
    Mesleği : Otomativ
    Medeni Durumu : Evli
    Çocuk Sayısı : 1
    Eğitim Durumu : Lise
    Yaşadığı Şehir / Ülke : Bursa
    Resim Resim : ---
    Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
    Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler :
    İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
    Site Puanı Site Puanı : 583
    Rep Puanı Rep Puanı : 81

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Empty Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü?

    Mesaj tarafından reco_54 Paz 29 Mart 2009, 4:19 pm

    Sevgili dostlar bu konu oldukca kafaları karıştıran bir konudur tabi bilinçli insanların kafalarını karıştırmaz onların düşünceleri net bir şekilde bellidir ama şuda bir gerçektirki internet ortamında genç kardeşlerimiz oldukca fazladır bugün için bile bir çok tarih sitesinde ve forumlarda osmanlı padişahlarının ölüm sebepleri diye bir düzmece konu dolaşmaktadır bu konuda imanlı bir osmanlı padişahına üstelik islam halifesine ölüm şekli olarak intihar etmiştir damgası vurulmaktadır bu nasıl bir iftiradır bu nasıl bir tezgahdır bir yazı ile genç beyinleri bulandırmaya çalışmaktadırlar buna dur demek için internette topladığım bilgileri siz aklı selim dostlara sunuyorum…..

    Abdülaziz’in kanlı gömleği
    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? 02

    bileklerini keserek intihar ettiği ileri sürülen Sultan Abdülaziz’in kanlı giysilerini ortaya çıkardı. 131 yıldır Topkapı Sarayı’nın depolarında saklanan kıyafetler, cinayet iddiasını güçlendiriyor.
    Sultan Abdülaziz’in ölümünden birkaç gün önce çekilmiş son fotoğrafını gündeme taşıyan Zaman, şimdi de padişahın ‘şehadeti’nde üzerinde bulunan kanlı giysileri buldu. 131 yıldır saklanan kıyafetler, Topkapı Sarayı’nın depolarında ortaya çıktı. Giysiler pantolon, hırka, dizlik, gömlek, atkı ve iç kıyafetten oluşuyor. Yanlarında, Sultan’ın bileklerini kestiği iddia edilen bir makas da var. Tanıtıcı etikette, “Abdülaziz’in şehadetinde üzerinde bulunan giysiler” kaydı düşülmüş. Olayın üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmesine rağmen elbiseler hâlâ kan kokuyor. Padişahın cenazesini yıkayan imamın, “Hâlâ bileklerinden kanlar süzülüyordu, vücudunda darp izleri vardı.” ifadesini doğrularcasına kıyafetler kanlar içinde. Ancak herhangi bir yırtılma yok.
    Resmî tarih, Sultan Abdülaziz’in 30 Mayıs 1876′da tahttan indirildikten dört gün sonra iki bileğini keserek intihar ettiğini yazsa da, tarihçilerin büyük bölümü öldürüldüğü konusunda hemfikir. Giysileri sandıkta saklayan Pertevniyal Valide Sultan da, oğlunun intihar ettiğine hiçbir zaman inanmadı. Hatıratında, Abdülaziz’in Feriye Sarayı’na gizlice sokulan üç pehlivan tarafından öldürüldüğünü söyledi..

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? 32

    Pertevniyal Valide Sultan’ın, elbiseleri bugüne ulaşmasını sağlayarak tarihî gerçeklerin ortaya çıkmasını amaçladığı belirtiliyor. Tarihçiler, bir insanın her iki bileğini keserek intihar etmesinin mantıken mümkün olmadığına işaret ediyor.
    Abdülaziz dönemiyle ilgili çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Vahdettin Engin, padişahın öldürüldüğü kanaatini yineliyor. Serasker Hüseyin Avni Paşa ile meşrutiyet arayışında olan Yeni Osmanlılar’ın bir olup Sultan’ı katlettiğini düşünen Engin, tarihin bu belgeler ışığında yeniden yazılması gerektiğini söylüyor. “Sultan Abdülaziz neden öldürüldü?” sorusunu ise şöyle cevaplıyor: “Abdülaziz’den sonra başa geçen V. Murad, aklî dengesi yerinde olmayan sağlıksız biriydi. Bunu herkes biliyordu. Onun başarısızlığı halinde başa yeniden geçecek ilk isim Abdülaziz olacaktı. Darbeciler bu ihtimali göz önünde bulundurarak padişahı katletti.” Tartışmalı tarihî olaylarla ilgili kitaplarıyla tanınan Dr. Erhan Afyoncu, “Sultan Abdülaziz’in öldürüldüğü şüphe edilmeyecek bir gerçektir. Bir bileğini kesen biri diğer bileğini nasıl keser? Bu bir kere akla mantığa ters. Sultan, gerek hapsedildiği sarayda gerekse bu saraya götürülürken ağır hakaretlere uğradı. Sadece o değil, Harem’de yaşayan annesi, ablası da hakaret gördü. O dönemde kimse tahttan indirilse bile padişah ailesine bunu yapmaya cesaret edemezdi. Öldürüldükten sonra padişahın cesedi günlerce karakolda bekletildi. Bu bile çok ağır ve birçok soruyu içinde barındıran bir durum.

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? History7_clip_image003

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? S.abdulaziz

    Zaten padişahın kayınbiraderi Çerkes Hasan, bir süre sonra Hüseyin Avni Paşa’yı öldürüyor. Bu cinayet de bize padişahın intikamını almak için yapıldığını gösteriyor.” diye konuştu. Abdülmecid döneminde başlayan yenilik hareketlerini sürdüren Abdülaziz (1830-76), 14 yıl 11 ay 5 gün tahtta kaldı. Mithat Paşa’nın kışkırtmalarıyla üniversite öğrencileri 10 Mayıs 1876′da bir protesto yürüyüşü düzenledi. 30 Mayıs 1876 Salı günü sabaha doğru saray Hüseyin Avni Paşa komutasındaki askerlerce basılmış ve Abdülaziz kansız şekilde tahttan indirilmiştir. Abdülaziz’in tahttan indirildikten 4 gün sonra, hapis hayatı yaşadığı Feriye Sarayı’nda sakalını düzeltmek için istediği söylenen makasla bileklerini keserek intihar ettiği iddia edilse de öldürülmüş olabileceğine dair kanıtlar var.
    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Sultan_Abdulaziz_I
    Kanlar içindeki bu elbiseler ibret verici
    Evet gerçekten de Sultan Abdülaziz’in kanlı kıyafetlerinin Topkapı Sarayı Müzesi’nde saklanıyor olması son derece önemli. Bu her şeyden önce Osmanlı’nın tarihe, atalarının mirasına verdiği önemi gösterir. Müzecilik tarihi açısından da fevkalade önemli bir şey. Kanlar içindeki elbise ibret verici. Kanlı bir elbiseyi atmamış, yakmamış, bugüne kadar aynen korumuşuz. Atalarımızdan kalan Kaşıkçı Elması da, bir kumaş parçası da müzeciler için değerlidir. Sultan Abdülaziz’in ölümüne gelince, intihar etti demek mümkün değil, basbayağı öldürülmüştür. Bu kadar net.
    reco_54
    reco_54
    Ödüllü Üye
    Ödüllü Üye


    Kayıt tarihi : 12/03/08
    Erkek
    Mesaj Sayısı : 1666
    Burç Sembolü : Terazi / 24 Eylül - 23 Ekim
    Yaş : 53
    Mesleği : Otomativ
    Medeni Durumu : Evli
    Çocuk Sayısı : 1
    Eğitim Durumu : Lise
    Yaşadığı Şehir / Ülke : Bursa
    Resim Resim : ---
    Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
    Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler :
    İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
    Site Puanı Site Puanı : 583
    Rep Puanı Rep Puanı : 81

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Empty abdülaziz'in hayat ve dramları

    Mesaj tarafından reco_54 Paz 29 Mart 2009, 5:17 pm

    Abdülaziz intihar mı etti öldürüldü mü?

    Türkiye darbe tartışmalarıyla çalkalanıyor. Ama bu tartışmalar cumhuriyet tarihimizle sınırlı değil. Osmanlı'nın son döneminde yaşanan darbe girişimi padişahın ölümüyle sonuçlanmıştı. İşte 140 yıl önce Sultan'a yapılan darbe ve bir padişahın hazin öyküsü...

    Sultan Abdülaziz, 25 Haziran 1861'de tahta çıktı. Osmanlı büyük bir ekonomik krizin içindeydi. Abdülaziz tahta çıkar çıkmaz, harcamalara kısıtlamalar getirdi. Bu kemer sıkma politikası bir müddet devam ettirilse de, kısa sürede eski günlere dönüldü. Osmanlı Sarayı lüks, gösteriş ve şatafat içinde yaşamaya alışmıştı. Bu zevk ve sefadan vazgeçebilmek mümkün değildi. Öyle ki, Sultan Aziz'in saltanatının son dönemlerinde, Padişah ve saray halkının harcamaları, devletin bir yıllık gelirinin beşte birini oluşturuyordu. Sultan Aziz, devlet teşkilatında köklü reformlar yapıyordu. Yapılan reformlar sadece Osmanlı devlet teşkilatını değiştirmekle kalmayacak, günümüzün Türkiye'sini de büyük ölçüde etkileyecekti... Eyalet sisteminden vilayet sistemine geçiş, eğitim kurumlarının birliği, ilköğretimin mecburi hale getirilmesi gibi reformların temeli Abdülaziz döneminde atılmıştı.

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Abdul-aziz

    YATIRIMLARIN SULTANI
    Türkiye'de son yılların en çok tartışılan konularından biri olan 'yargı bağımsızlığı'nın ilk ortaya çıkışı da o yıllara rastlar. Şurayı Devlet, Divan-ı Ahkam-ı Adliye ve Divan-ı Muhasebat, Sultan Aziz zamanında kurulmuştur. Yani Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay. Yine son 4-5 yılda sıkça duyduğumuz 'yabancı sermayenin ülkeye girişi'nin temelleri de Abdülaziz döneminde atılmıştır. Bu konuda birçok hukuki düzenleme o dönemde yapıldı. Yabancılara mülk edinme hakkı tanındı. Askeri harcamalara en fazla pay ayrılan dönemlerden biri Abdülaziz'in dönemidir. Sultan Aziz, dünyanın en güçlü donanmalarından birini kurmuştur. Bin kilometrelik demiryolu inşaatı ve telgraf şebekesinin genişletilmesi de dönemin dikkat çeken yatırımları arasındadır. 15 yıl, 4 ay, 19 gün padişahlık yapan Abdülaziz, 30 Mayıs 1876'da tahttan indirildi. Beş gün sonra Ortaköy'deki Feriye Dairesi'nde bilekleri kesik olarak bulundu...

    ÖĞRENCİLERİ SOKAĞA DÖKTÜLER
    Abdülaziz'in tahttan indirilmesine ve ölümüne neden olan olayların ilk kıvılcımı İstanbul'daki büyük bir öğrenci ayaklanmasıydı. Öğrencilerin tepkisi ilk bakışta gayet masumaneydi.
    Yatırımlar için neredeyse birkaç orta halli devletin bütçesi kadar para harcanmıştı. Osmanlı büyük bir borç batağına saplandı. Avrupa'daki alacaklılar, uluslararası sistemde Osmanlı'ya muhalefet etmeye başladılar. Ülke içindeki muhalefet de kaynamaya başlıyordu. Devletin içine girdiği zorlukları fırsat bilen Hüseyin Avni Paşa ve ekibi fırsatı değerlendirmek için kolları sıvadı. İlk adım medrese öğrencilerini sokağa dökmek oldu.
    10 Mayıs 1876'da Fatih, Bayazıd ve Süleymaniye medreselerindeki öğrenciler derslere girmedi. Öğrenciler, başkent İstanbul'un dört bir yanına dağılıyordu. Yapılan adeta bir ihtilaldi.
    Hüseyin Avni Paşa'nın ekibi tarafından medrese öğrencilerine gizlice dağıtılan paraların karşılığı alınıyordu. Başkentte huzursuzluk yaratılmıştı. Devlet kötü yönetiliyordu. Asker yönetime el koymalı ve Abdülaziz tahttan indirilmeliydi...

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Gra12

    SÜRGÜN EDİLEN PAŞA
    Abdülaziz'in tahttan indirilmesi ve intihar mı, cinayet mi olduğu bilinemeyen ölümüyle sonuçlanan olaylar dizisinde dört isim öne çıkıyor: 'Hal Erkanı' adı verilen bu grup Hüseyin Avni Paşa, Midhad Paşa, Rüşdü Paşa ve Hasan Hayrullah Efendi'den oluşuyor.
    Bu dört isim arasında öne çıkan Hüseyin Avni Paşa'ydı. Tarih yazınımızda, bir devlet adamına yakıştırılacak ne kadar olumsuz özellik varsa Hüseyin Avni Paşa'ya atfedilmiştir; nankör, diktatör, sarhoş, kadın düşkünü, kindar, rüşvetçi vesaire... Bu halinden dolayı Sultan Abdülaziz tarafından, memleketi olan Isparta'ya sürüldü. Fakat tabiri caizse dönüşü muhteşem olacaktı. Bu sürgün, Hüseyin Avni Paşa'nın Abdülaziz'e büyük bir kin ve nefret duymasına neden olmuştu.
    İstanbul'daki öğrenci ayaklanmasının ardından Mahmut Nedim Paşa sadrazamlık görevinden alındı. Yeni sadrazam ise Rüşdü Paşa'ydı. Abdülaziz, yaptığı atamalarla adeta kendi sonunu hazırlıyordu. Rüşdü Paşa'nın sadrazamlığının ardından, Hüseyin Avni Paşa seraskerliğe, Midhad Paşa Şura-yı Devlet Reisliği'ne getirildi. Cuntacılar Abdülaziz'in etrafını kuşatmıştı.

    Meşrutiyet darbesi değildi
    30 Mayıs 1876. Dolmabahçe Sarayı. Saat 04.30.
    Boğaz'da şiddetli bir yağmur yağıyordu. Mayıs sonu olmasına rağmen rüzgar öyle sert esiyordu ki neredeyse ağaçlar kökünden sökülüp uçacaktı. Süleyman Paşa komutasındaki 300 harbiye öğrencisi ve Türkçe bilmeyen Arap birlikleri Dolmabahçe Sarayı'nın önüne getirildi. Sarayı kuşatan askerlerin hiçbiri Padişah'ı tahttan indirmek için Dolmabahçe'ye getirildiklerini bilmiyorlardı.
    Aynı anda Boğaz'ın diğer yakasında da heyecanlı bir bekleyiş vardı. Cuntacılar Kuzguncuk'ta bir yalıda toplandılar. Ellerinde dürbünle Dolmabahçe'yi izliyorlardı.
    Süleyman Paşa, birkaç subayla birlikte saraya girdi. Karşılarında Darüssaade ağası Cevher Ağa vardı. Süleyman Paşa 'milletin Sultan Aziz'i tahttan indirdiğini, yerine Sultan Murad'ın tahta çıktığını, milletin selameti için Sultan'ın Topkapı Sarayına götürüleceğini, derhal Padişah'a durumun bildirilmesi gerektiğini' söyledi.
    Abdülaziz, henüz sabah namazına kalkmamıştı. Durum önce Abdülaziz'in annesi Pertevniyal Valide Sultan'a bildirildi. Pertevniyal Sultan, oğlunu uyandırdığı sırada, donanma top atışlarına başlamıştı. Tahttan indirileceğini anlayan Abdülaziz, hiçbir mukavemet göstermeden hazırlanmaya başladı.



    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? 200px-Pasha_Avni_Hussein
    Hüseyin Avni Paşa

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Mithat_Pasa
    Mithat Paşa

    Burada Padişah'ın tahttan indiriliş öyküsüne kısa bir ara verip, bir konuyu açıklamak lazım. Evet, Sultan Abdülaziz'in tahttan indirilişinin arkasında Meşrutiyet yanlıları vardı. Fakat cunta ekibine ve darbenin yapılış biçimine bakıldığında, bunun tam anlamıyla bir Meşrutiyet hareketi olduğu söylenemez. Cunta ekibinin Sultan Aziz'e olan kişisel kin ve nefret duyguları, Meşrutiyet arzusunun çok daha önündedir. Zaten darbenin ardından Meşrutiyet'e geçildiği de yoktu.
    ABDÜLHAMİT'İN İNTİKAMI
    İşte Abdülaziz'in gafleti de burada ortaya çıkıyor. Önce medrese öğrencilerinin ayaklanmasını büyük bir halk hareketi sanmış, sonra da sadece 63 kişinin bildiği bir darbe girişimine karşılık vermemişti. Abdülaziz ve yakınları alelacele saray rıhtımındaki kayıklara bindirildi. Büyük oğlu Şehzade Yusuf İzzettin Efendi, babasıyla aynı kayıktaydı. Şehzade, o tarihte 19 yaşındaydı ve babasıyla benzer bir kaderi yaşayacağından habersizdi...
    Saray halkı da pencerelere toplanmış, Abdülaziz ve ailesinin kayıklara bindirilişini seyretmekteydi. Penceresinden rıhtımı izleyenlerden biri de Şehzade Abdülhamit Efendi idi. II. Abdülhamit, gün gelecek Yıldız Parkı'nda bir mahkeme kuracak ve amcası Sultan Aziz'in intikamını alacaktır.



    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? 200px-Yusuf_Izzeddin
    ŞEHZADE YUSUF İZZETTİN

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Hercumercc_abdulhamid4cw4jh
    II. Abdülhamit

    'Bu cenaze Mehmet Ağa değil her tarafını size gösteremem'
    ABDÜLAZİZ için hazırlanan ölüm raporunda Sultan'ın intihar ettiği iddia edilmişti. Karakol binasına getirilen cesedinin yanına ilk gelen doktor, meşhur Marko Paşa'ydı. Askeri Tıbbiye'nin komutanı Marko Paşa, Hüseyin Avni Paşa ile yakın dosttu.
    Daha sonra yine bir askeri doktor olan Ömer Bey geldi. Hüseyin Avni Paşa, Marko Paşa'nın ölüm raporunu intihar olarak yazdığını söyleyerek, Ömer Bey'in de imzalamasını istedi. Ömer Bey, cesedi görmeden imzalayamayacağını belirtti. Sonra ne mi oldu dersiniz; Hüseyin Avni Paşa ellerini Ömer Bey'in omuzlarına uzatarak, miralay rütbelerini söktü aldı. Dr. Ömer Bey, ertesi gün Libya'ya sürgüne gönderildi.
    Bu kez 19 doktorun imzasını taşıyan bir rapor hazırlandı. Doktorlar yine cesedi tam olarak görememişlerdi. Doktorlardan biri, cesedin tamamını incelemeleri gerektiğini söyleyince, Hüseyin Avni Paşa 'Bu cenaze Ahmet Ağa, Mehmet Ağa değildir, bir Padişah'tır, her tarafını açıp size gösteremem' cevabını verdi. Hüseyin Avni Paşa, en sonunda Dr. Mervan Bey'in yazdığı raporu beğendi ve bu rapor Abdülaziz'in ölümü konusunda resmi tarihimizin tek dayanağı olarak tarihteki yerini aldı.

    III. Selim'in katledildiği odayı verdiler
    SULTAN Aziz ve ailesi Dolmabahçe'den Topkapı Sarayı'na nakledildi. Orada Abdülaziz'i bir sürpriz bekliyordu. Hüseyin Avni Paşa'nın emriyle Abdülaziz'e Üçüncü Selim Dairesi tahsis edilmişti. Bu daire III. Selim'in kılıç ve hançerlerle katledildiği daireydi. Cuntacılar her detayı düşünüyordu.


    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Markopasa
    Dr. Marko Paşa
    FETVAYLA MEŞRULAŞTIRDILAR
    Abdülaziz tek kurşun atılmadan tahttan indirilmiş ve 'kafes'e koyulmuştu. Şimdi sırada şeyhülislamın onayı vardı. Darbe, fetvayla da desteklenmeliydi. Fetva Emini Filibeli Kara Halil Efendi, Midhad Paşa'nın tanıdığıydı. Kara Halil 'Abdülaziz'in tahttan indirilmesi için çarşaf kadar fetva yazarım' diyerek sorunu çözdü. Fetvada Abdülaziz'in şuurunun bozuk olduğu, dinden saptığı ve devlet hazinesini şahsı için kullandığı iddia ediliyordu.
    Abdülaziz'in yerine tahta Murad geçirilmişti. Murad, amcası Abdülaziz'in tahttan indirilmesini desteklemişti, fakat ona kötü muamele edilmesini istemiyordu. Amcasına haber göndererek, bütün istek ve ihtiyaçlarını karşılayacağını bildirdi. Abdülaziz, Topkapı Sarayı'nda kalmak istemiyordu. Yeğeni Sultan Murad'a haber göndererek Ortaköy'deki Feriye Sarayı'na naklini istedi. İsteği kabul edildi. Fakat Ortaköy'de de durum Topkapı'dan farklı olmayacaktı. Güvenlik yine had safhadaydı. Abdülaziz ve ailesi, sarayın bahçesine inemez duruma gelmişlerdi. Ortaköy'deki derin sessizlik yerini feryatlara bırakacaktı. Padişah bilekleri kesilmiş halde bulundu.

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? 1840_1904_5murat
    V. Murat

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Osmanl34
    V. Murat

    Yolunan sakallar ve kloroform kokusu
    GEREK Yıldız Mahkemesi, gerek o tarihlerden günümüze kadar olan gelişmeler, anılar, yazılıp çizilenler, Abdülaziz'in intihar etmediği, ihtilali gerçekleştiren cuntacılar tarafından öldürüldüğü fikrini güçlendirmektedir. Abdülaziz'in annesi Pertevniyal Valide Sultan, Yıldız Mahkemesi'ne verdiği yazılı ifadede, Feriye Sarayı'ndayken oğlunun kendisine şu sözleri söylediğini bildirmişti: 'Bir memlekette iki padişah olmaz Valide. Beni tahttan indirmek, elbette öldürmek içindir.'
    Abdülaziz'in öldürüldüğünü iddia edenlerin temel dayanaklarından biri, intihar eden birinin iki elinin bileklerini kesemeyeceği. Gerçi önümüzde Beşir Fuad gibi, bir bileğini kestikten sonra diğer eliyle hissettiklerini yazan bir vaka var. Asıl ilginç olan, Abdülaziz'in birkaç dişinin düşmüş ve sakalının bir kısmının yolunmuş olması. İntihar tezini savunanlar Abdülaziz'in dişlerinin çürük olduğunu söylese de, sakalın yolunmuş olması odada bir mücadele yaşanmış olma olasılığını güçlendiriyor.

    Sultân Abdülaziz intihâr'mı etti öldürüldümü? Abdlazizkanlgmlek2lj5
    Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz'in katlinden 131 yıldır sonrasında kanlı elbiseleri gün yüzüne çıkartıldı. Topkapı Sarayı'nın depolarında saklanan kıyafetler, cinayet iddiasının şahidi!!
    Zaman, bileklerini keserek intihar ettiği ileri sürülen Sultan Abdülaziz'in kanlı giysilerini ortaya çıkardı.
    131 yıldır Topkapı Sarayı'nın depolarında saklanan kıyafetler, cinayet iddiasını güçlendiriyor.

      Forum Saati Cuma 29 Mart 2024, 7:52 am